1956 е годината, в която се появява филмът  И Бог

...
1956 е годината, в която се появява филмът  И Бог
Коментари Харесай

Бриджит Бардо и историята на легендарната карирана пола, която носим до днес

1956 е годината, в която се появява филмът  " И Бог сътвори дамата ", режисиран от Роже Вадим, а светът вижда новата кино звезда - Бриджит Бардо.Танцьорка, модел и актриса, тя се трансформира в икона и секссимвол през 50-те и 60-те години на предишния век, а след края на филмовата си кариера отдава живота си на правата на животните. Основава Фондацията за отбрана на страдащите животни в средата на 70-те години. През 80-те основава още една фондация - Фондация " Бриджит Бардо " за благосъстоянието и отбрана на животните, а с помощта на самодейностите й, Съветът на Европа не разрешава вноса на тюленска кожа. В България нейната фондация поддържа основаването на  " Парка на танцуващите мечки ".   

Бриджит Ан-Мари Бардо е родена на 28 септември 1934 година в Париж, Франция в фамилията на Луи Бардо и Ан-Мари, типично приблизително буржоазно семейство. Иска да е балерина и учи балет в Националната консерватория за музика и танци в Париж. Когато Бриджит е на 15 години става лице на корицата на списание " Ел ", с помощта на което я вижда младият кино режисьор Роже Вадим.  

Дръзка, красива и чувствена, Бриджит Бардо покорява публиката и въпреки огромния триумф в Европа, отхвърля предложенията на американски кино студия. Тя е тази, която бикините, появявайки се с тях както на плажа, по този начин и на екрана. На сватбата с втория си брачен партньор Жак Шарие тя облича розова карирана рокля и карето превзема света. Бриджит Бардо постанова и модата на мощната черна очна линия, на прическата „ но Бабет “, на избелелите дънки, а сутиените й и до през днешния ден назоваваме бриджитки.  
 Да си напомним историята на именитата карирана пола.ebayAuthorMGM
***

Каретата в бяло и синьо или бяло и розово са си лятна класика. Но знаете ли, че този тренд не е от през вчерашния ден и идва от не кого да е, а от именитото френско момиче Бриджит Бардо?

Някога каретата са били носени от дамите в селата или се употребявали за покривките за маса, до момента в който един ден шивачът Жак Естерел не взема решение да  използва подобен плат за булчинската рокля на Бриджит Бардо. Избира каре в розово и бяло и няколко години по-късно всички дами в Париж се разхождат в облекла с сходен принт.



През 1959 година излиза филмът “Искате ли да танцувате с мен? ” с Бриджит Бардо в една от основните функции. За костюмите дава отговор Жак Естерел и там я виждаме за пръв път в паметната пола на сини и бели карета, принт, който получава името виши. Тя бързо се трансформира в една от най-разпознаваемите облекла, която от киното се придвижва както и на стилния подиум, по този начин и в дрешниците ни. Не единствено тъй като Бриджит Бардо несъмнено е била фешън икона, а и тъй като кройката напълно се вписва в нейния мекушав жанр и всяко момиче мечтае да има нейната прелест. 


 А тези 5 кино лентата ни придвижват в Париж
 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР